Concedierile reprezinta aproximativ 4% din forta globala de munca a companiei de 48.000 de angajati. Restructurarea va viza 39 de tari si 150 de locatii, urmand sa fie afectate in special operatiunile Financial & Risk, precum si Enterprise, Technology & Operations Group.

Thomson Reuters, firma mama a agentiei de presa Reuters News, care concureaza cu Bloomberg LP si Dow Jones, a subliniat insa ca nu vor avea loc restructurari de personal in redactiile Reuters.

"Luam aceste masuri acum pentru ca vedem o oportunitate reala pentru a ne pozitiona mai aproape de clienti si a deveni mai supli", a declarat directorul general Jim Smith, intr-un email trimis angajatilor.

Pentru eficientizarea operatiunilor sale, Thomson Reuters va inregistra cheltuieli de 200 pana la 250 milioane de dolari ce vor fi incluse in bilantul contabil din trimestrul patru.

Separat, Thomson Reuters a anuntat ca in trimestrul al treilea a realizat un profit net de 286 milioane de dolari, sau 36 de centi pe actiune, comparativ cu 293 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. Veniturile au crescut cu 1%, pana la 2,74 miliarde de dolari.

Thomson Reuters genereaza aproape jumatate din venituri de pe urma operatiunilor de tip Financial & Risk, care ofera stiri si analize companiilor care furnizeaza servicii financiare, inclusiv bancilor, si care si-au redus cheltuielile pe fondul inaspriri conditiilor pe piata. In trimestrul al treilea, acest segment a generat venituri stabile de 1,52 miliarde de dolari. In schimb, veniturile realizate de Reuters news au scazut cu 1% in ritm anual, pana la 73 milioane de dolari.

Ca urmare a cheltuielilor cu programul de restructurare, Thomson Reuters si-a redus estimarile privind marja de profit operational pe 2016 pana la un interval cuprins intre 16 si 17% de la un interval cuprins intre 18,4 si 19,4% cat estima anterior.