Todd Hoffman se lupta sa isi salveze afacerea de la faliment cand pietele financiare incepeau sa se prabuseasca. Debutul crizei i-a inchis de tot businessul, o firma care inchiria depozite in apropierea unei piste de aeroport din Portland, Oregon. Odata cu criza, numarul calatoriilor aeriene s-a diminuat dramatic, iar compania lui Hoffman si-a dat “ultima suflare”.

Puternic afectat de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, ameircanul s-a hotarat sa se reorienteze din punct de vedere profesional. “Nu sunt un expert in materie, dar mi-am dat seama ca, in timp ce toate monedele lumii aveau de suferit, aurul nu se devaloriza”, a povestit Hoffman intr-un interviu acordat Business Insider.

Barbatul si-a amintit ca in copilarie vizitase alaturi de tatal sau o mina de aur din Fairbanks, Alaska. S-a gandit ca aceasta putea fi ideea care avea sa-l imbogateasca.

A prins curaj si a trimis un e-mail uneia dintre cele mai mari companii din lume in domeniul documentarelor de televiziune, cu o propunere pentru un reality-show. Ideea sa indrazneata s-a concretizat. Ba mai mult, in mai putin de un an, emisiunea lui a devenit una dintre cele mai urmarite din grila companiei.

Todd Hoffman este astazi starul emisiunii “In goana dupa aur”, transmisa de postul Discovery, lider de audienta in zilele in care se difuzeaza. Ideea emisiunii consta in reportaje realizate de Hoffman, impreuna cu alti cautatori de aur, in incercarea lor de a descoperi cel mai pretios metal al lumii.

La inceput nu avea nici bani de benzina

Hoffman recunoaste ca a fost norocos pentru ca a reusit sa depaseasca pericolele meseriei. Mineritul presupune masinarii uriase care lucreaza pamantul in adancime, iar el a incercat sa si le construiasca singur, deoarece la inceput nu avea nici macar bani de benzina. “Unele lucruri au cazut pe noi, altele erau sa ne zdrobeasca. Cred ca am atins cateva recorduri in materie de siguranta”, isi aminteste astazi amuzat realizatorul TV.
  
De la prima difuzare a show-ului si pana in prezent, Hoffman a primit numeroase mesaje de la alti oameni care voiau sa isi schimbe viata si pe care el ii inspirase. “Incerc sa incurajez lumea sa nu se dea batuta si sa incerce in continuare”, spune Todd Hoffman.