La jumatatea lunii mai, conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) dorea sa reduca timpul de lucru al angajatilor institutiei de la 8 la 6 ore pe zi si castigurile salariale ale acestora cu 25%. Decizia viza in principiu toate zonele din Televiziunea Romana si urma sa ii afecteze din acest an pe toti angajatii.

Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat ca exista o astfel de idee in TVR, care, "din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa".

Pe data de 26 mai, Dragos Bocanaciu anunta ca, incepand din 27 mai, angajatii TVR vor intra in greva japoneza, acestia protestand, printre altele, fata de decizia de reducere a timpului de lucru de la 8 la 6 ore.

Angajatii TVR au continuat pe parcursul unei saptamani greva japoneza in care au intrat pe 27 mai, in semn de protest fata de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariatilor si a castigurilor salariale ale acestora, luand in calcul si organizarea unui mars de protest.

Totodata, pe 28 mai, peste 200 de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat in curtea institutiei din Bucuresti in semn de protest fata de decizia Comitetului Director. Lor li s-au alaturat angajati ai statiilor locale ale TVR, care au iesit de asemenea in curtile sediilor acestora.

In anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati.

Intr-o conferinta de presa din 5 martie, Stelian Tanase a declarat ca numarul de angajati inainte de restructurarea care s-a facut anul trecut in Societatea Romana de Televiziune era de 3.149 (numar de posturi 3.236).
TVR avea la sfarsitul lui 2013 datorii fiscale de 510,8 milioane de lei, in timp ce datoriile comerciale erau de 161,3 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al institutiei pe anul trecut. De asemenea, datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridicau la 787.866.013 lei la sfarsitul anului trecut.