Procurorii au extins cercetarile in dosarul in care sunt cercetati directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Camelia Rodica Voiculescu, George Daniel Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL, dispunand inceperea urmaririi penale fata de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la santaj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului", au mai aratat procurorii.

Totodata, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan bendei, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare.

"Incepand cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune Antena 3 si pe cele apartinand SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta SC Antena 3 SA acuzatiile, a precizat sursa citata.

Directorul general al Antena 3, Mihai Gadea, a venit, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, el declarand la intrarea in sediul DNA ca a fost citat in calitate de martor in dosarul in care este cercetat directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de Camelia Rodica Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj, potrivit DNA.