Vor fi vizate in special posturi de management, din considerente de economie si "simplificare". Mai multe divizii vor fi unificate si vor fi simplificate procedurile de functionare ale grupului intre departamentele profesionale dedicate jurnalismului si cele care vizeaza activitati noneditoriale precum marketing, resurse umane, financiar, juridic si relatii publice si comunicare. 

BBC spera sa economiseasca astfel cel putin 50 de milioane de lire anual.

"Potrivit estimarilor, taxa de licenta pentru perioada 2016-2017 va aduce cu 150 de milioane de lire mai putin fata de suma care fusese prevazuta in 2011. Oamenii urmaresc tot mai mult programele online pe dispozitivele lor mobile. Numarul locuintelor care poseda un televizor a scazut" a declarat Tony Hall, directorul general al grupului BBC, transmite Agerpres.

Fiecare gospodarie din Marea Britanie care are un televizor trebuie sa plateasca 145,50 de lire sterline pe an (184 de euro) pentru serviciul public al BBC, care a fost fondat in 1922, conform DPA. 

In ultimii ani, BBC a eliminat mii de locuri de munca, in cadrul unui plan de economii de 800 milioane de lire sterline inceput in 2010.