Hotararea de suplimentare a numarului angajatilor SRTv a fost adoptata cu 8 voturi "pentru" si 5 "impotriva", "fara a dezechilibra parametrii economici previzionati in Programul de redresare economica a SRTv aprobat prin Hotararea CA nr. 110 din 2012". 

Surse au declarat miercuri seara, pentru Mediafax, ca "pentru" au votat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, Claudiu Brinzan, Cristian Nitulescu, Lucia Hossu Longin, Nagy Zoltan Levente, Raico Cornea, Gabriel Tufeanu si Nicoleta Nicolicea, in timp ce "impotriva" au votat Ada Mesesan, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Valentin Nicolau si Sorin Burtea. 

Potrivit altor surse, TVR are in prezent un numar total de 3.148 de angajati, din care, de la 1 februarie, vor ramane 2.450 (inclusiv 55 de cazuri sociale). Acest lucru inseamna, in fapt, ca de la inceputul lunii viitoare vor fi concediati 698 de angajati ai TVR.

"Concedierea colectiva in urma selectiei personalului din SRTv este una dintre masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar si plata datoriilor acumulate". "In privinta angajatilor care vor fi disponibilizati, SRTv isi va respecta obligatiile de angajator, conform legii, in astfel de situatii", se mai spune in comunicatul institutiei.

Daca in 2011 deficitul TVR era de 160 de milioane de lei, la sfarsitul anului trecut, 2012, acesta s-a redus la 80 de milioane de lei. Este vorba despre ajustari masive si categorice de cheltuieli in ceea ce priveste activitatea Televiziunii Romane, la care se adauga acum finalizarea procesului de restructurare", a spus presedintele Claudiu Saftoiu.  El a precizat ca, dupa finalizarea procesului de restructurare de personal, va urma o perioada "de reconstructie".