In 2012, ne-am luat adio de la seriale ca Desperate Housewives, House M.D. sau Gossip Girl. Seriale noi ca Terra Nova, Alcatraz sau Awake au fost anulate dupa o viata scurta petrecuta pe micile ecrane. Seria Homeland despre lupta impotriva terorismului cu Claire Danes si Damian Lewis a fost poate cel mai premiat serial al anului, insa sezonul 2 i-a dezamagit pe multi americani. O mare dezamagire a fost si anularea lui CSI Miami care dupa 10 ani a fost "taiat" fara un final propriu zis. Pe final de an, site-ul IMDb a realizat un top cu serialele care au primit cele mai mari note din partea utilizatorilor.

 

 

True Blood - votat de 84.611 utilizatori

Serialul care i-a transformat in staruri pe Anna Paquin, Stephen Moyer si Alexander Skarsgard s-a bucurat de un succes imens inca de la lansarea sa in 2008. Serialul "True Blood" inregistreaza cote de audienta impresionante, fiind urmarit in fiecare saptamana de 5 milioane de telespectatori in Statele Unite si de 12,6 milioane de telespectatori pe plan mondial. Serialul a primit 12 nominalizari la premiile Emmy si a castigat un Glob de Aur. Serialul bazat pe romanul "The Sookie Stackhouse novels", scris de Charlaine Harris a devenit un fenomen al culturii pop americane cu milioane de fani in lumea intreaga.Gratie unui om de stiinta japonez care a inventat sangele sintetic, vampirii s-au transformat, peste noapte, din monstri in cetateni obisnuiti. Seria o prezinta pe chelnerita Sookie Stackhouse (Anna Paquin), care se simte in siguranta in preajma vampirilor. Ea priveste cu bunavointa si integrarea vampirilor - mai ales cand vine vorba de Bill Compton (Stephen Moyer), un vampir atragator, de 173 de ani, care hoinareste prin lume. Dar de indata ce Sookie va fi atrasa intr-o serie de mistere legate de sosirea lui Bill in Bon Temps, toleranta ei va fi pusa la incercare. Lucrurile se complica cand in relatia celor doi se implica de-a lungul sezoanelor seducatorul serif viking al vampirilor - Eric Northman (Alexander Skarsgard ) si cuceritorul varcolac Alcide Herveaux (Joe Manganiello).

 

 

Supernatural - votat de 89.171 utilizatori

"Supernatural" este povestea lui Sam si a lui Dean Winchester, doi frati uniti de acelasi destin: ei calatoresc prin tara cu misiunea de a gasi si a ucide cele mai infricosatoare creaturi ale intunericului, de care oamenii au auzit doar din legende si superstitii. Serialul creat de Eric Kripke si cu Jared Padalecki si Jensen Ackles in rolurile principale a ajuns la sezonul 8 si a fost nominalizat la 3 Primetime Emmys.

 

 

 


The Vampire Diaries - votat de 89.812 utilizatori

Serialul care de 4 ani ii innebuneste pe adolescentii din SUA a primit numeroase premii si nominalizari People's Choice Award. Seria supranaturala produsa de Alex Lloyd, Kevin Williamson si Julie Plec dupa cartile autoarei L. J. Smith si difuzata din 2009 de canalul CW este povestea unei adolescente Elena (Nina Dobrev ) prinsa intr-un triunghi amoros alaturi de doi frati vampiri ( Paul Wesley si Ian Somerhalder).

 


Dexter- votat de 158.073 utilizatori

Castigator a 2 Globuri de Aur, serialul cu Michael C. Hall a ajuns la sezonul cu numarul 8 si se bucura in continuare de un succes impresionant. Serialul are in centru povestea lui Dexter Morgan (Michael C. Hall), un legist care analizeaza urmele de sange pentru Departmentul de Politie Metropolitana din Miami, dar care este si criminal in serie.

 

Once Upon A Time - votat de 57.936 utilizatori

Creat de Adam Horowitz si Edward Kitsis si cu actrita Jennifer Morrison din House M.D. in rolul principal serialul a primit 3 nominalizari la Primetime Emmys. Once Upon a Time este o productie TV realizata de ABC, ajunsa la cel de-al doilea sezon. Serialul are la baza o drama inspirata din basme in care Regina cea Rea (Lana Parrila) intrerupe nunta Albei ca Zapada (Ginnifer Goodwin) cu Printul James (Josh Dallas) pentru a anunta ca arunca asupra tuturor un blestem prin care le fura dragostea, iar ea va fi singura persoana care va avea o poveste cu final fericit. Serialul este difuzat in peste 190 de tari, iar majoritatea recenziilor primite au fost pozitive, dovada fiind si succesul de care s-a bucurat printre telespectatorii americani. Productia a devenit unul dintre cele mai urmarite programe de duminica seara in SUA, cu un rating de peste 11 milioane de telespectatori pe episod.

 

 


How I Met Your Mother - votat de 157.478 de utilizatori

Serialul creat de Carter Bays si Craig Thomas are doua nominalizari la Globurile de Aur si o popularitate uriasa care l-a impins pana la sezonul 8. Seria este narata prin intermediul flashback-urilor: Ted - Josh Radnor le povesteste copiilor sai, cum a cunoscut-o el pe mama lor mai exact. Serialul va lua sfarsit in prima parte a lui 2014 cu sezonul 9 cand toata lumea va afla in sfarsit cine este mama. Quentin Tarantino a dezvaluit recent ca How I Met Your Mother este serialul sau favorit.

 

 


Breaking Bad - votat de 157.496 utilizatori

O distributie impresionanta formata din Bryan Cranston, Anna Gunn si Aaron Paul si 4 nominalizari la Globurile de Aur. Creat de Vince Gilligan, serialul prezinta povestea lui Walter H. White, un profesor de chimie ce preda la liceu si care este diagnosticat cu cancer la plamani in faza terminala. Ajuns la limita din cauza frustrarilor din viata de zi cu zi ,White decide sa inceapa o viata de infractor, amenajandu-si un laborator pentru a produce metadona si isi lanseaza propria afacere cu droguri. Nominalizat in acest an la Emmy categoria cel mai bun serial de drama, Breaking Bad a pierdut in fata lui Homeland.

 

 

 


The Big Bang Theory - votat de 176.263 utilizatori

Serialul creat de celebrul Chuck Lorre a ajuns la al saselea sezon, iar Jim Parson are deja in palmares doua premii Emmy si un Glob de Aur pentru interpretarea sa deosebita in rolul lui Sheldon, un geniu incapabil de a se adapta social. Alaturi de Two and a half men si Modern Family, The Big Bang Theory este una dintre cele mai urmarite comedii din SUA.

 

 

The Walking Dead - votat de 191.687 utilizatori

Creat de Frank Darabont (regizorul filmului Shawshank Redemption/Inchisoarea ingerilor), serialul cu si despre o invazie de zombi a infestat pur si simplu America. The Walking Dead se concentreaza pe un mic grup de supravietuitori ai unei catastrofe care transforma intreaga omenire in zombi insetati de sange. Micul grup traverseaza uriasele intinderi ale Statelor Unite in cautarea unui adapost de hoardele de zombi. Condusi de Rick Grimes (Andrew Lincoln), un fost politist, eroii vor avea de infruntat nenumarate pericole si isi vor da seama ca nu trebuie sa se dea in laturi de la nimic pentru a supravietui in lumea post-apocaliptica.Din distributie fac parte Andrew Lincoln, Jon Bernthal si Sarah Wayne Callies, cunoscuta pentru serialul Prison Break. Seria difuzata de AMC nu a fost lipsita insa si de drame in spatele camerelor: Frank Darabont a parasit echipa de productie dupa primul sezon iar producatorul Glen Mazzara a lasat si el echipa dupa in mijlocul celui de-al treilea sezon.

 

 

Game of Thrones - votat de 240.346 utilizatori

Din 2011, HBO se bucura de unul dintre cele mai populare seriale la nivel mondial la ora actuala. Game of Thrones sau Urzeala Tronurilor este pe primul loc in topul preferintelor in 2012, fiind cel mai piratat serial de pe net. Inspirat de cartile lui George R.R. Martin, serialul este una dintre cele mai costisitoare productii realizate de HBO pana acum. In medie fiecare sezon a costat in jur de 60 de milioane de $. Creat de David Benioff si D.B. Weiss, Game of Thrones a primit 13 nominalizari la Emmy si 2 la Globurile de Aur si a fost aclamat pentru atmosfera superba, intriga captivanta si interpretarile fantastice ale actorilor. Seria a devenit cel mai vandut serial peste hotare al celor de la HBO. Serialul a ajuns un adevarat fenomen si se difuzeaza in peste 60 de tari Cu Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Michelle Fairley,  Nikolaj Coster-Waldau, serialul este o spectaculoasa drama fantastica si epica, a carei actiune este centrata intr-un continent fictional numit Westeros, intriga fiind construita in jurul regelui Robert Baratheon si a familiei lui, pe de o parte, si a familiei lui Eddard "Ned" Stark, mana dreapta a regelui, pe de alta parte. In martie 2013 va debuta sezonul cu numarul 3.

 

Imagine din ultimul episod al sezonului 2 in Game of Thrones. Episodul a fost descarcat de pe internet de 4.280.000 de ori in acest an pe plan mondial