Copii ale unor DVD-uri folosite in scop promotional pentru patru pelicule produse de Sony Pictures si nelansate inca, printre care se afla si filmul "Annie", cu Jamie Foxx, a carui premiera este programata, in Statele Unite pentru 26 decembrie, sunt diponibile, in mod ilegal, pe site-urile de partajare de fisiere (torrente, n.r.), potrivit variety.com, preluat de Mediafax.

Printre titluri se afla si "Furia: Eroi anonimi", cu Brad Pitt, lansat deja in cinematografe, dar care este unul dintre titlurile cele mai descarcate de pe site-urile de filme piratate.

"Furia: Eroi anonimi" a fost descarcat de peste 888.000 de adrese IP unice de cand a aparut pe internet, pe 27 noiembrie, potrivit companiei Excipio, care urmareste operele piratate online. Numarul de descarcari de pe internet face ca acest film sa se situeze pe locul al doilea in topul celor mai piratate filme din prezent, in conditiile in care pelicula este in continuare difuzata in cinematografe.

Pelicula "Annie", produsa tot de Sony Pictures, este de asemenea disponibila in mod ilegal pe internet, cu trei saptamani inainte de data premierei in cinematografe, prevazuta pentru a doua zi de Craciun.

Alte filme ale Sony Pictures descarcate ilegal in prezent pe internet sunt "Mr. Turner", "Still Alice" si "To Write Love on Her Arms".

Compania Sony a refuzat sa comenteze situatia, dar o sursa apropiata de circumstantele producerii atacului informatic de la inceputul saptamanii a dezvaluit ca, foarte probabil, aparitia filmelor pe internet este legata de atacul asupra sistemului informatic al companiei. Multe dintre copiile filmelor diponibile pe internet contin "antete" de tipul watermark (texte sau logo-uri grafice aplicate peste imagine, n.r.).

Sistemul informatic al companiei Sony Pictures a fost victima unui atac informatic pe 24 noiembrie, o imagine a unui schelet aparand pe ecranele computerelor companiei, alaturi de mesajul "Hacked by #GOP", grupul din spatele atacului identificandu-se sub numele "Guardians of Peace" ("Gardienii Pacii", n.r.). Mesajul continea o amenintare privind publicarea de documente "secrete si strict secrete" ale companiei. O ancheta privind atacul cerceteaza legaturile dintre viitorul film al Sony "The Interview" si Coreea de Nord.

Scurgerea de date din cadrul Sony este cel mai mare incident de piraterie produs la cateva luni dupa ce, in iulie, filmul "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu" a aparut pe internet cu trei saptamani inainte de lansarea in cinematografe. Politia londoneza a arestat, saptamana aceasta, doua persoane in legatura cu acest incident.