De aceasta restructurare, care a avut loc joia trecuta, au fost afectati in special angajati ai CNN de la birourile din New York ale televiziunii, dar si de la redactiile din Atlanta, Los Angeles si Washington D.C.

Conform unor surse citate de publicatia The Hollywood Reporter, cele mai multe persoane concediate (28) au fost de la diviziile CNN Digital si CNN Money, un site de business din cadrul CNN care gazduieste in prezent si revistele Fortune si Money.

CNN planuieste sa foloseasca angajatii actuali pe 22 de posturi nou-create, care vor fi responsabile de mai multe platforme in cadrul diviziei CNN Money.

Pe de alta parte, potrivit unei alte surse, cateva zeci de angajati ale caror posturi au fost desfiintate vor putea sa aplice pentru alte pozitii in cadrul CNN, astfel incat numarul total al salariatilor va ramane aproximativ la fel. De asemenea, CNN planuieste sa separe revista Fortune de site-ul CNN Money pe 1 iunie.

In ultima perioada, CNN a continuat sa isi reorganizeze grila de programe, sub conducerea presedintelui retelei de televiziune, Jeff Zucker. Astfel, pe 10 aprilie, a fost lansata noua grila de programe care in prime time pune mai mult accentul pe filme originale si documentare.

Cable News Network (CNN) este o retea americana de televiziune, detinuta de Turner Broadcasting System, o divizie a companiei Time Warner. Time Warner a anuntat anul trecut ca a decis sa vanda divizia de publishing, Time Inc. si sa se concentreze asupra activitatilor din cinema (Warner Bros.) si televiziune (CNN, HBO etc.).

Operatiunea ar fi trebuit sa fie finalizata pana la sfarsitul anului trecut, iar Time Inc. sa fi devenit deja o "companie independenta listata" la bursa. Insa, aceasta operatiune a fost amanata pentru 2014.