"Tinand cont de provocarile structurale majore care se prezinta astazi in mass-media, un actionar majoritar va putea sa ia mai usor cele mai bune decizii pentru a asigura perenitatea si dezvoltarea acestui cotidian", au anuntat grupurile Ringier si Tamedia intr-un comunicat comun.

Ambele companii detin fiecare 46,2% din totalul actiunilor, restul pana la 100% fiind detinut de bancherul Claude Demole, cotidianul francez Le Monde (2,1%) si angajatii ziarului.

Ringier si Tamedia spun ca doresc sa gaseasca un cumparator credibil, capabil sa administreze Le Temps si sa il dezvolte.

"Daca nicio oferta convingatoare nu va fi retinuta, atunci ori Tamedia, ori Ringier va examina posibilitatea de a cumpara participatia celuilalt" actionar, se afirma in acelasi comunicat comun.

Aparut in 1998, prin fuzionara cotidienelor Le Journal de Genève, La Gazette de Lausanne si Le Nouveau Quotidien, ziarul Le Temps are sediul la Geneva. Tiparit in 39.716 exemplare, acest cotidian are 272.000 clienti pentru versiunea sa digitala. Numarul cititorilor sai este de 115.000 de persoane.

Guvernul se va consulta cu expertii FMI si cei ai CE asupra proiectului de buget pentru anul viitor

Guvernul se va consulta la sfarsitul lunii octombrie cu expertii Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Comisiei Europene asupra proiectului de buget pentru anul viitor si va aproba documentul dupa aceste discutii, la inceputul lunii noiembrie, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Sfarsitul lunii - avem discutia cu cei de la Comisia Europeana si FMI, la inceputul lui noiembrie trimitem bugetul in Parlament", a afirmat Ponta.

El a precizat ca proiectul de buget ar urma sa fie adoptat si de Parlament in cursul lunii noiembrie.