Lista validata a candidaturilor este completata de Florian Anghel, Bocanaciu Dragos-Ion, Raul Petrica Chesauan, Georges Felix Boisnard, Liviu-Gabriel Fetter, Silvia Ionescu, Gheorghe Militaru, Daniela Moraru, Ion Moraru, Claudia-Daniela Nicolau, Razvan-Ion Niculae, Sorin Rada, Ion Stavre si Carmen Kleibel.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a anuntat, intr-un comunicat remis pe 9 ianuarie ca organizeaza alegeri interne pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie (CA), in urma hotararii Comitetului Director din 8 ianuarie 2014. La aceste alegeri pot candida insa doar angajatii Televiziunii Romane, spre deosebire de precedentele alegeri de acest tip, la care au putut candida si persoane din afara televiziunii publice.

"Decizia (de a organiza alegerile interne, n.r.) a fost luata ca urmare a respingerii de catre Parlament a Raportului de activitate al TVR pe 2012 si demiterea Consiliului de Administratie", se spunea in comunicat.

Conform sursei citate, la alegeri "poate candida orice persoana, salariata a SRTv, pe baza unei solicitari scrise adresate Biroului Electoral Bucuresti sau Birourilor Electorale Teritoriale din cadrul SRTv, conform Regulamentului privind organizarea si desfasurarea alegerilor reprezentantilor salariatilor pentru Consiliul de Administratie al SRTv, aprobat de Comitetul Director".

Din fostul Consiliu de Administratie al SRTv a facut parte ca membru titular si Valentin Nicolau, care nu era angajat al TVR, insa a fost propus si ales de salariatii Televiziunii Romane sa ii reprezinte in CA. Cel de-al doilea membru titular din partea salariatilor TVR in fostul CA al Televiziunii Romane a fost Sorin Burtea, care este angajat al institutiei.

Pe de alta parte, Comisia de Etica si Arbitraj din Societatea Romana de Televiziune i-a recomandat lui Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, sa permita si accesul persoanelor din afara televiziunii sa candideze la alegerile interne pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in CA al institutiei.