Noua televiziune va difuza program in limba engleza timp de 24 de ore pe zi, incluzand buletine de stiri si informatii din ora in ora, dar si documentare. 

In Europa, va fi disponibila prin intermediul satelitilor Astra (detinuti de compania luxemburgheza SES) si nu numai.

Competitia valorilor la nivel international se da in primul rand intre serviciile audiovizuale de limba engleza, a declarat Peter Limbourg, directorul general al DW.

"Germania este foarte apreciata in lume si la nivel international, multi tin cont de ceea ce face aceasta tara inainte de a actiona ei insisi. De aceea, vrem sa venim in intampinarea acestei nevoi, in limba engleza", a mai spus Limbourg. 

In plus, din 22 iunie, grupul Deutsche Welle va continua sa difuzeze continut prin intermediul altor patru televiziuni ale sale, in diferite parti ale lumii.  Astfel, DW (Amerika), ce poate fi receptionata in Statele Unite ale Americii, difuzeaza 20 de ore de continut in limba germana si 4 ore de programe in limba engleza.  Totodata, DW (Latinoamérica) va continua sa informeze oamenii din America latina si Spania, DW (Asien) va continua sa difuzeze un program de 24 de ore pe zi in limba germana, iar DW (Arabia) va difuza 17 ore de programe in limba araba si 7 in engleza. 

Televiziunile regionale ale Deutsche Welle, care difuzeaza continut in diferite limbi straine, vor ramane neschimbate, Oferta va fi completata cu noua televiziune de stiri in limba engleza, care va fi lansata de DW. 

In schimb, Deutsche Welle Europe, versiunea europeana a televiziunii publice a Germaniei, care este difuzata si in Romania si care are programe in limbile germana si engleza, isi va intrerupe emisia. 

Deutsche Welle este radioteleviziunea internationala a Germaniei.