Scrie urat iar atunci cand vorbeste pare un pusti timorat, scos la tabla, in fata clasei. La cum arata n-ai crede ca ai in fata pe unul dintre cei mai periculosi hackeri din lume. Pe internet isi spune TinKode.

Hackerii si infractorii cibernetici au urcat Romania in ultimii ani pe primele locuri la capitalul infractionalitatea informatica, iar unii contationali de-ai nostri au ajuns spaima internetului. Cei mai multi sunt in Bucuresti. Dar ii gasesti si Alexandria, Ramnicu-Valcea, Timisoara si multe alte zone.

Unii blocheaza functionarea unor institutii sau companii doar de dragul demonstratiei, altii fura din conturi si inseala. Au devenit adevarati banditi in lumea virtuala. Numai anul trecut, infractorii romani au reusit sa fure din America o suma uriasa: un miliard de dolari. Hackeri sau infractori, indiferent cum isi spun, toti se ascund in spatele calculatorului, isi acopera urma prin retele si servere amplasate pe tot pamantul iar prinderea lor devine din ce in ce mai dificila.

Este prima data cand Razvan Cernaianu alias Tinkode isi dezvaluie infatisarea. Are doar 21 de ani. De unul singur a invatat si gandit programe de care s-a folosit pentru a patrunde in calculatoare si retele din toata lumea. Si acum il trec fiori cand vede stirile despre reusitele sale.

"Cand stapanesti respectul si disciplina de sine, atunci vei detine, adevarata putere!" Iata filosofia de viata, a celui mai vestit hacker de pe planeta, un tanar roman. El a spart serverele de la NASA, Pentagon si pe cele ale Armatei Americane. Baiatul, care are doar 20 de ani, a fost retinut in zori de procurori, dupa exact doi ani de la prima lovitura. De atunci, anchetatorii romani si americani tot incearca sa-i dea de urma, mai ales ca a scos la vanzare pe internet si softul prin intermediul caruia a facut ravagii in lumea virtuala. Pentru toate acestea ar putea sta 15 ani in inchisoare.

Vezi VIDEO pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.