Sezonul rece nu parea sa fie cea mai buna perioada din an pentru a vizita insula care are doar 300.000 de locuitori, dar care ascunde numeroase atractii turistice.

Campania Honorary Islander a celor de la The Brooklyn Brothers & Islensk a reusit sa schimbe insa perceptia turistilor.  Intreaga promovare a fost online si a plecat de la un documentar regizat de Rupert Murray care surprinde experientele turistilor in aceasta tara minunata.

Lansat pe net via Huffington Post si a catorva retele sociale, filmul a creat extrem de mult buzz, fiind sustinut de o foarte buna integrare a mesajelor din social media si a continutului branduit. Insusi presedintele tarii s-a implicat in crearea documentarului, invitandu-i pe oameni in casa sa pentru a savura clatite traditionale. 

Campania a generat 1.18 miliarde de impresii la nivel global si a crescut numarul turistilor cu 16%, ceea ce inseamna un plus de 80 miloane de euro pentru economia Islandei, dar si un binemeritat Gold Effie la gala Euro Effie care a avut loc pe 18 septembrie la Bruxelles.