"Pearson a luat act de recentele speculatii din presa si confirma ca este in discutii avansate cu privire la o posibila vanzare a FT Group, care cuprinde Financial Times, precum si o participatie la revista The Economist, chiar daca nu exista nicio certitudine ca discutiile se vor finaliza cu o tranzactie", a explicat anterior Pearson, fara a dezvalui identitatea celui care este interesat sa preia Financial Times. 

Identitatea cumparatorului a fost dezvaluita insa cateva ore mai tarziu. Pearson nu a vandut insa japonezilor participatia la The Economist si nici sediul FT din Londra.

John Fallon, director executiv Pearson: "Pearson a fost mandrul proprietar al FT  pentru aproape 60 de ani. Dar am ajuns in acel punct de inflexiune in piata media, in urma cresterii explozive a zonei mobile si social media. In acest mediu, cel mai bun mod de a asigura succesul jurnalistic si comercial al FT este sa fie parte dintr-o companie de digital news globala. Pearson se va focusa acum 100% pe strategia educationala globala, unde vedem oportunitati de business uriase".

Pearson este liderul mondial in domeniul publicatiilor educationale.

Surse spuneau ca Pearson ar putea sa primeasca 1 miliard de lire sterline pentru Financial Times, insa analistii au comentat ca aceasta estimare este una optimista.

Au circulat informatii ca printre posibilii cumparatori ai Financial Times se numara Bloomberg, Axel Springer si Thomson Reuters. 

Pearson, care pe langa Financial Times si The Economist detine si o participatie la editura Penguin Random House, este lider mondial in domeniul publicatiilor educationale. El a detinut Financial Times timp de aproape 60 de ani.

Rezultatele pe 2014 arata ca FT a avut aproape 720.000 de editii tiparite si online, peste 500.000 de abonati la editia online, reprezentand 70% din totalul cititorilor care au platit pentru a citi publicatia. 

La bursa de la Londra, actiunile Pearson au urcat cu 2,2%.