Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul si Capital, a confirmat, joi, pentru Mediafax, ca au fost blocate conturile companiei.

"Am primit de la banca ca s-au blocat conturile si poprirea aia pe bunuri au facut-o de ieri sau alaltaieri", a spus Virgil Munteanu.

El a precizat ca Editura Evenimentul si Capital a cerut deja intrarea in insolventa. "O sa vedem ce o sa facem. Probabil ca vom putea functiona deocamdata. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolventa. Asteptam decizia in privinta intrarii in insolventa. Noi am depus dosarul pentru a intra in insolventa inainte ca ei sa faca asta", a spus Munteanu

"Spre deosebire de abordarea de pana acum, in care industria mass-media era protejata, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia si a demarat o analiza de risc pe companiile din domeniu", au spus sursele din ANAF, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, o situatia financiara dificila si datorii semnificative la buget in raport cu afacerile derulate s-au constatat si la B1 TV si Nasul TV, unde va fi demarata inspectia fiscala. Din datele preliminare, singurele televiziuni care au aproape la zi platite obligatiile fiscale sunt Pro TV si Antena.

In cazul Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informatia ca se incearca instrainarea unor active si a realizat miercuri un control inopinat, in urma caruia s-a decis instituirea sechestrului asigurator si poprirea conturilor pentru o datorie catre buget de circa 7 milioane de lei.

Andronic, asociatul majoritar al Evz si Capital: Vom face tot posibilul sa ne desfasuram activitatea

Dan Andronic, asociatul majoritar al societatii Editura Evenimentul si Capital, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca va face tot posibilul ca publicatiile Evz si Capital sa isi desfasoare activitatea.

Dan Andronic, care detine 90% din actiunile societatii Editura Evenimentul si Capital, ce editeaza cotidianul Evenimentul zilei si saptamanalul Capital, a spus ca, daca decizia ANAF vizeaza doar Evenimentul zilei si Capital, "este nu numai abuziva, dar si cel putin ciudata, politica chiar".

Dan Andronic a mai spus ca situatia presei este cea care se stie. "Iar a presei scrise nici nu vreau sa mai vorbesc, in conditiile in care sunt companii de difuzare care intra in insolventa una dupa alta", a spus Andronic.

Intrebat daca societatea isi va putea desfasura activitatea in continuare, Dan Andronic a raspuns: "Pai nu stiu, depinde pe cine intrebati. Daca ii intrebati pe cei de la PSD, banuiesc ca este un partid care si-ar dori sa nu ne desfasuram activitatea. Daca ma intrebati pe mine, vom face tot posibilul sa ne desfasuram activitatea. Daca ii intrebati pe aia despre care scriem in fiecare zi, ne-ar vrea inchisi de acum doua saptamani".

Totodata, si Dan Andronic si Virgil Munteanu, directorul executiv al companiei Editura Evenimentul si Capital, au mai spus ca asteapta pronuntarea instantei in privinta solicitarii societatii de intrare in insolventa.

Editura Evenimentul si Capital SRL si-a cerut insolventa printr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti, primul termen de judecata fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.

Editura Evenimentul si Capital SRL, care editeaza cotidianul Evenimentul zilei si saptamanalul Capital, si-a cerut insolventa printr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti, primul termen de judecata fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.

Cotidianul Evenimentul zilei si revista Capital au fost prelute, in februarie 2010, de la Ringier Romania, de catre societatea Editura Evenimentul si Capital, membra a grupului de firme Paunescu.

Societatea Editura Evenimentul si Capital SRL a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 25 ianuarie 2010. In prezent, din actionariatul societatii Editura Evenimentul si Capital SRL fac parte George Marius Paunescu (Bobby Paunescu) - 5%, Claudiu Alexandru Serban - 5% si Dan Andronic - 90%. Administratorul societatii este Virgil Munteanu, potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului.