97 de ani compania Forbes Media a fost detinuta de familia Forbes. Aceasta din urma a anuntat ca va continua sa aiba un pachet "semnificativ" de actiuni.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa in urma acestei vanzari, Forbes Media este estimata la 475 de milioane de dolari, dupa cum au declarat surse pentru cnbc.com. 

Grupul Integrated Whale Media Investments (IWM) este condus de compania Integrated Asset Management (Asia) Limited (IAM). IAM este o companie de investitii din Hong Kong, care a fost infiintata de omul de afaceri Tak Cheung Yam si care are expertiza in telecomunicatii, finante si tehnologie. 

Un alt investitor semnificativ in IWM este omul de afaceri din Singapore Wayne Hsieh, cofondator al companiei ASUSTeK Computer. 

Forbes Media va continua sa isi desfasoare operatiunile la nivel international sub acest nume si va avea in continuare sediul central in Statele Unite ale Americii. 

Steve Forbes va ramane in cadrul Forbes Media, unde va detine functiile de presedinte si redactor-sef, iar actualul presedinte si Chief Executive Officer (CEO), Mike Perlis, va continua sa conduca echipa de management a companiei. 

"Suntem foarte incantati de aceasta tranzactie", a declarat Steve Forbes, care a anuntat, totodata, expansiunea Forbes Media la nivel international, dar si in domeniul digital. 

Forbes Media - care potrivit propriilor declaratii ajunge prin intermediul operatiunilor sale in presa, digitale, TV, conferinte si cercetare la 75 de milioane de oameni din intreaga lume in fiecare luna - a inceput sa caute un cumparator in noiembrie. 

Faimoasa pentru urmarirea averilor miliardarilor din intreaga lume, Forbes Media planuia atunci sa afle cat valoreaza brandul sau care are o istorie de 96 de ani, insa care a fost afectat de scaderea pietei de publicitate in print si de dezvoltarea presei online, dupa cum relata la momentul respectiv bloomberg.com. 

Astfel, Forbes Media - care publica revista Forbes si detine platforma Forbes.com - a angajat Deutsche Bank AG pentru a examina posibilitatea unei tranzactii, ca urmare a interesului aratat de persoane preocupate sa cumpere grupul al carui sediu central este in New York, conform unui mesaj intern transmis angajatilor Forbes la momentul respectiv de catre Mike Perlis, Chief Executive Officer al companiei. 

Anuntul a venit dupa ani de scadere a profiturilor companiei, perioada in care familia Forbes - un pionier in business-ul media - a incercat sa isi stabilizeze veniturile prin vanzarea unui pachet de actiuni in 2006, prin strangerea de fonduri ca urmare a vanzarii unor proprietati, inclusiv cladirea de birouri din Manhattan, si prin concentrarea atentiei in zona de media digitala. 

Citand surse apropiate companiei, bloomberg.com preciza atunci ca proprietarii Forbes Media urmaresc sa atraga prin aceasta tranzactie o suma de cel putin 400 de milioane de dolari. 

Pe de alta parte, Forbes Media a vandut un pachet minoritar de actiuni in 2006 fondului de investitii Elevation Partners, condus de Roger McNamee si sustinut de Bono, liderul trupei U2. Grupul a platit aproximativ 240 de milioane de dolari pe 45% din actiunile Forbes, potrivit unor persoane apropiate tranzactiei, citate de Bloomberg. 

In 2010, Mike Perlis a fost angajat sa conduca Forbes Media, fiind prima persoana din afara familiei Forbes adusa la conducerea companiei.

Potrivit lui Perlis, este de asteptat ca in acest an Forbes Media sa inregistreze cele mai bune rezultate financiare din ultimii sase ani, datorita operatiunilor sale digitale, licentelor Forbes si evenimentelor derulate sub acest brand. 

Compania Forbes Media a fost infiintata in anul 1917, de B. C. Forbes. Forbes Media mai detine si Forbes Asia, ForbesLife, ForbesLife Executive Woman si ForbesLife MountainTime.