Michael Bloomberg, in varsta de 72 de ani, va coordona compania "cu sprijinul echipei de conducere actuale", dupa plecarea lui Dan Doctoroff, se afirma in comunicatul de presa emis miercuri de grupul Bloomberg L.P.

Dan Doctoroff, care, timp de sase ani, a fost primar adjunct, insarcinat cu dezvoltarea economica, in timpul mandatului lui Michael Bloomberg la New York, a inceput sa lucreze pentru compania magnatului american in 2008 si a devenit director general al acesteia in 2011.

"Este o zi trista pentru mine si pentru compania mea", a declarat Michael Bloomberg. "Doream cu adevarat ca Dan sa ramana si sa isi continue misiunea. Dar am inteles decizia sa", a adaugat miliardarul american.

"Nu m-am gandit niciodata ca voi reveni la conducerea Bloomberg L.P. dupa 12 ani petrecuti ca primar. Totusi, cu cat petrec mai mult timp reobisnuindu-ma cu munca in companie, cu atat aceste activitati mi se par mai palpitante si interesante, iar acest lucru a fost posibil in mare parte gratie eforturilor depuse de Dan", a adaugat el.

Michael Rubens Bloomberg, nascut pe 14 februarie 1942, este un magnat, politician si filantrop american. A fost cel de-al 108-lea primar al orasului New York, ocupand aceasta functie timp de trei mandate consecutive, din 1 ianuarie 2002 pana pe 31 decembrie 2013. Cu o avere neta de 31 miliarde de dolari, Michael Bloomberg ocupa locul al 10-lea in topul celor mai bogati oameni din Statele Unite si locul al 13-lea in topul celor mai bogati oameni din lume.

Michael Bloomberg este fondatorul si detinatorul a 88% din actiunile Bloomberg L.P., o companie financiara globala, informationala si de mass-media.