Potrivit washingtonpost.com, citat de Mediafax, acest acord permite adaugarea platformei Netflix sub forma unei aplicatii video pentru televizoarele moderne ale abonatilor companiilor de televiziune prin cablu RCN, Grande Communications si Atlantic Broadband.

Abonatii acestor companii cu acoperire nationala vor avea posibilitatea de a urmari pe televizoarele lor continuturile platformei Netflix, pe care, altfel, ar fi putut sa le vizioneze doar pe computere, tablete si pe telefoane inteligente.

In total, acordul ii vizeaza pe cei peste 500.000 de abonati ai celor trei companii de cablu, insa specialistii se asteapta ca acest numar sa creasca in saptamanile urmatoare, datorita noului acord.

Pentru a beneficia de acest serviciu, care va fi lansat luni, utilizatorii americani trebuie sa fie abonati la una dintre cele trei companii de cablu TV si la platforma Netflix. Serviciul necesita un televizor de tip TiVo care va fi furnizat de companiile de cablu.

Acordul a fost incheiat dupa colaborarile reusite de Netflix cu companii de cablu TV din Danemarca, Suedia si Marea Britanie. Potrivit specialistilor in domeniu, prin aceasta initiativa Netflix doreste sa devina un concurent serios pentru posturile de televiziune de cablu consacrate, precum HBO.

Netflix a devenit prima companie exclusiv online care a fost recompensata la gala premiilor Primetime Emmy, cele mai prestigioase trofee decernate in domeniul productiei de televiziune.

Astfel, "House of Cards" a intrat in istoria televiziunii americane, in 2013, dupa ce a castigat trei premii Primetime Emmy, inclusiv unul pentru regizorul David Fincher la categoria "cel mai bun regizor pentru un serial-drama".

Kevin Spacey si Robin Wright au fost si ei nominalizati la Primetime Emmy pentru rolurile din acest serial.

Patrunderea platformei Netflix in domeniul continuturilor originale si popularitatea de care se bucura serialele sale, precum "House of Cards" si "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii si felul in care consumatorii privesc productii de divertisment.