Compania 21st Century Fox, care reuneste activele in televiziune si cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns inca din luna mai la o intelegere privind unirea cu grupul Apollo Global Management, care controleaza societatile Endemol, proprietarul formatului TV "Big Brother", si Core Media, proprietarul formatului "American Idol".

Vineri, Apollo Global Management a anuntat crearea unei societati comune in domeniul productiei de televiziune, alaturi de 21st Century Fox, in care fiecare dintre cele doua entitati va detine 50% din actiuni, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Ca urmare a acestei tranzactii, formatele "Big Brother" si "American Idol" vor fi reunite cu formatele "MasterChef" si "The Biggest Loser", detinute de Shine Group, o companie de productie pe care Rupert Murdoch a cumparat-o in 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Termenii financiari ai acestei aliante nu au fost facuti publici, insa Endemol, Shine si Core vor continua sa opereze ca societati diferite.

Directorul executiv al Endemol, Just Spee, si cel al Shine Group, Alex Mahon, vor ramane pe actualele functii "pentru o perioada extinsa", pentru a asigura tranzitia catre noua companie, insa vor parasi companiile pe care le conduc in anul 2015, pentru a cauta "noi oportunitati" in cariera, conform deadline.com.

De asemenea, Elisabeth Murdoch va renunta la functia de presedinte non-executiv al Shine Group in momentul in care tranzactia va fi finalizata in mod oficial. Este de asteptat ca acest lucru sa se intample pana la sfarsitul acestui an.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editurile HarperCollins si Harlequin Enterprises.