Potrivit termenilor acordului, pentru fiecare actiune pe care o detin actionarii Sky vor primi 10,75 lire in numerar de la Fox, care detine deja 39% din capitalul grupului britanic.

Pretul pe actiune oferit de Fox reprezinta o prima de 40% fata de pretul inregistrat de actiunile Sky la inchiderea sedintei din 6 decembrie.

Prin achizitia pachetului de 61% din actiunile Sky pe care nu le detine inca, Rupert Murdoch vrea sa isi consolideze imperiul mediatic din SUA si Europa, preluand 22 milioane de clienti din Marea Britanie, Irlanda, Italia, Germania si Austria.

Acest acord vine la cinci ani dupa o precedenta tentativa a lui Murdoch de a prelua Sky, tentativa care a esuat atunci pe fondul scandalului de interceptarea a telefoanelor de catre News of the World, unul din tabloidele detinute de Murdoch. Avocatii se asteapta ca noul acord sa fie aprobat de autoritatile britanice si europene de reglementare.

21st Century Fox, grup care opereaza un important studio de film de la Hollywood precum si mai multe canale de televiziune prin cablu, s-a despartit in 2013 de News Corp., care regrupeaza ziarele si alte publicatii detinute de Rupert Murdoch.