Time Inc., cea mai mare companie din lume care editeaza reviste, a inceput miercuri un program de disponibilizari pe scara larga, potrivit Huffington Post, care citeaza The Wall Street Journal.

Potrivit surselor citate, in jur de 500 din cei 8.000 de angajati ai grupului Time Inc. vor fi concediati. Aceasta inseamna o reducere cu aproximativ 6% a personalului companiei.

Prin aceasta strategie de reducere a personalului sau, Time Inc. incearca sa faca economii de circa 100 de milioane de dolari, in conditiile in care veniturile din publicitate si abonamente ale companiei au scazut. Noul CEO al Time Inc., Laura Lang, este cea insarcinata cu redresarea companiei.

"In conditiile in care industria media este supusa unor schimbari semnificative si permanente, trebuie sa continuam procesul de transformare a companiei noastre intr-un mai flexibila, abila si dezvoltata pe mai multe platforme", a declarat Laura Lang.

Pe de alta parte, nu doar Time Inc. se afla in situatia de a se lupta cu scaderea veniturilor. Revista Newsweek a fost la randul sau nevoita sa renunte la aparitia pe print, in timp ce publicatiile de la nivel mondial, inclusiv The New York Times, si-au redus personalul.

Grupul media Time Inc. face parte din compania Time Warner. Time Inc. publica in prezent aproape 130 de publicatii, dintre care cea mai importanta este revista Time. Printre celelalte publicatii ale grupului se numara Sports Illustrated si People.