Realitatea Plus a inceput sa emita la doi ani de la momentul in care societatea Geopol International SRL - ai carei asociati sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (in aceasta societate Cozmin Gusa detine 50%, iar Maricel Pacuraru - 50%) si Alexandra-Beatrice Pacuraru -1% - a primit o licenta audiovizuala prin satelit, in acest sens, de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Astfel, CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societatii Geopol International de lansare a televiziunii de stiri Realitatea Plus, care urma sa emita in Romania, Republica Moldova si in tari din Balcanii de Vest, in urma unei investitii de 13 milioane de euro.

Potrivit legislatiei audiovizualului era neaparat necesar ca televiziunea Realitatea Plus sa inceapa sa emita in aceasta perioada, in caz contrar licenta sa ar fi fost retrasa de catre CNA.

Realitatea Plus a inceput sa emita vineri pe satelitul Eutelsat 16A -16 grade est, pe acelasi segment spatial cu televiziunile Realitatea TV si The Money Channel, care sunt detinute de societatea Realitatea Media SA, ai carei asociati majoritari sunt tot Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, potrivit site-urilor de sateliti.

Televiziunea Realitatea Plus emite necodat, in limba romana, programele sale fiind diferite de cele difuzate de Realitatea TV. Sigla Realitatea Plus este asemanatoare celei a Realitatea TV, cu deosebirea ca in cazul Realitatea Plus sub semnul grafic (identic cu Realitatea TV) apare scris cuvantul "Plus" cu fonturi albe pe un fond negru, mai scrie Mediafax.

In prezent, Realitatea Plus poate fi receptionata de catre utilizatorii platformei de televiziune prin satelit Freesat, care a fost lansata in Romania in anul 2013 de catre Serban Belenes, care este si reprezentantul operatorului de sateliti Eutelsat pe piata romaneasca a audiovizualului, au mai declarat sursele citate.

Aceleasi surse au precizat ca Realitatea Plus poate fi receptionata in prezent si de telespectatorii care detin antene parabolice pe care le pot orienta catre frecventa pe care emite aceasta televiziune.

Telespectatorii care detin abonamente de televiziune prin cablu vor putea receptiona Realitatea Plus numai daca operatorii de cablu o vor prelua de pe satelit, in baza unor contracte incheiate in acest sens cu societatea Geopol International.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, Cozmin Gusa nu a putut fi contactat pentru mai multe detalii..

Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru (aflat in prezent in arest, dupa ce in noiembrie 2014 a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare intr-un dosar privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro) sunt, prin intermediul societatii Strategies-Research-Investments SRL, si actionarii majoritari ai societatii Realitatea Media SA, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV si televiziunea de business The Money Channel.

De altfel, la momentul primirii licentei pentru televiziunea Realitatea Plus, in 17 ianuarie 2013, au existat suspiciuni privind intentia ca la un moment dat Realitatea Plus ar putea inlocui Realitatea TV, avand in vedere ca societatea Realitatea Media SA, care detine licenta Realitatea TV, se afla in insolventa din septembrie 2011.

Potrivit dosarului depus la momentul respectiv la CNA, Realitatea Plus va difuza un program cu difuzare nationala si internationala, 24 de ore din 24. Profilul Realitatea Plus este tematic - televiziune de stiri. Grila televiziunii va cuprinde 60% - programe productie proprie, 25% - programe ale altor producatori si 15% - materiale retransmise de la televiziunea de stiri Realitatea TV.

Valoarea investitiei in dezvoltarea televiziunii Realitatea Plus este de 13 milioane de euro, conform aceluiasi dosar depus la CNA la momentul respectiv.