Cu cat raportul dintre numarul de CV-uri trimise si numarul de joburi este mai mare, cu atat interesul pentru un domeniu este mai mare, se arata in comunicat. 

Domeniile pentru care romanii au manifestat cel mai mare interes in perioada august-octombrie 2011, chiar daca nu au existat un numar de locuri de munca vacante pe masura numarului de aplicatii, au fost secretariat, publicitate/PR, alimentatie/comert, contabilitate si distributie. 

Fata de anul trecut, interesul pentru locurile de munca in domeniul secretariat a crescut cu 24,5%. In publicitate/PR numarul de locuri de munca a scazut cu 7% in perioada analizata din 2011 fata de anul precedent, iar aplicatiile trimise au crescut cu 15 %, raportat la numarul de joburi.

In ceea ce priveste raportul pe sexe, femeile sunt mai interesate decat barbatii sa se angajeze in 2011 (56% fata de 44%), in timp ce in 2010 raportul era usor inversat: 51% dintre aplicatii erau in randul barbatilor, fata de 49% femei care isi cautau un loc de munca pe site-ul Myjob.ro.