Greenwald, care a publicat documente provenind de la fostul colaborator al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) despre amploarea la nivel mondial a supravegherii americane a comunicatiilor telefonice si pe Internet, a declarat pentru site-ul Buzzfeed ca se va implica in aceasta noua institutie media.

Intr-o declaratie postata online, el afirma ca stirea cu privire la noul sau proiect a aparut inainte de momentul pe care l-a ales sa o anunte si ca nu este in masura sa ofere detalii suplimentare, pentru moment, dar ca va face acest lucru in curand.

"Parteneriatul meu cu ziarul The Guardian a fost extrem de rodnic si satisfacator", afirma jurnalistul, exprimandu-si respectul fata de editorii si jurnalistii cu care a lucrat si afirmand ca este "mandru de ceea ce am realizat". Jennifer Lindauer, de la The Guardian, a declarat ca "Glenn Greenwald este un jurnalist remarcabil si a fost fantastic sa lucram cu el", apreciind ca activitatea impeuna cu acesta a "demonstrat rolul crucial pe care jurnalismul de investigatie responsabil il poate juca in a le cere socoteala celor aflati la putere".

Greenwald a fost criticat dur pentru colaborarea sa cu Snowden, cautat de Statele Unite pentru spionaj si care traieste in azil in Rusia.

Intr-un interviu pentru BBC, la inceputul lunii, jurnalistul, de formatie avocat, a declarat ca niciuna dintre informatiile pe care le-a publicat in The Guardian nu aduce atingere securitatii nationale.

In august, partenerul lui Greenwald, David Miranda, care locuieste impreuna cu jurnalistul la Rio de Janeiro, a fost retinut timp de noua ore pe Aeroportul Heathrow, in baza legislatiei in domeniul luptei impotriva terorismului, politia confiscandu-i dispozitive electronice pe care acesta le avea asupra sa. Ministrul britanic de Interne Theresa May a aparat aceasta actiune, afirmand ca politia este necesar sa actioneze daca cineva detine "informati furate foarte sensibile". Miranda neaga ca ar fi comis vreo infractiune.