Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat ca exista o astfel de idee in TVR, care, "din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa".

El a precizat ca aceasta idee a fost discutata "nu foarte concret" in Comitetul Director al TVR si nu a fost luata in discutie inca in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.

"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", a spus Dragos Bocanaciu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca sindicatul pe care il conduce nu o sa fie niciodata de acord cu o astfel de "decizie paguboasa". "Noi refuzam sa acceptam asa ceva, nici nu ne gandim sa fim de acord cu asa ceva (...) Eu sper sa se renunte la aceasta idee pentru ca este o idee care nu va face decat sa creasca starea de tensiune in interiorul TVR. Este o masura cu care sindicatul nu o sa fie niciodata de acord", a spus Bocanaciu .

Surse din TVR au declarat ca intentia vizeaza in principiu toate zonele din Televiziunea Romana si ar urma sa ii afecteze din acest an pe toti angajatii.

In anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati. Dupa restructurare, TVR a ramas cu 2.535 de angajati.

In urma restructurarii, TVR este implicat in circa 300 de procese cu fosti angajati, din care 15% s-au pierdut in prima instanta. "Toate sunt in recurs, nu avem sentinte definitive (in aceste procese, n.r.)", a spus Stelian Tanase.

Salariile personalului TVR, indemnizatiile membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane si alte cheltuieli asimilate salariilor s-au ridicat la 142.611.346 de lei in 2013, in timp ce cheltuielile cu asigurarile si protectia sociala au fost de 40.346.458 de lei.

Societatea Romana de Televiziune a avut in 2013 un profit de circa 3,17 milioane de lei, insa datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridicau la 787,8 milioane de lei la sfarsitul anului trecut.