"Michael Bloomberg s-a informat cu privire la oportunitatea achizitionarii Financial Times Group, care include cotidianul Financial Times si o participatie la The Economist", scrie New York Times, citand trei persoane apropiate miliardarului.

"Financial Times este singurul ziar pe care l-as cumpara", i-ar fi spus Michael Bloomberg uneia dintre sursele citate.

Informatiile privind intentia lui Michael Bloomberg de a cumpara Financial Times vin in contextul in care, la inceputul lunii noiembrie, agentia de informatii financiare Bloomberg a publicat un material potrivit caruia compania britanica Pearson ar planui sa vanda Financial Times si sa se concentreze pe dezvoltarea business-ului sau educational la nivel international, care asigura mare parte din veniturile sale.

La momentul respectiv, grupul britanic a dezmintit insa informatia, pe care a catalogat-o ca fiind "falsa".

Speculatiile privind vanzarea Financial Times au reaparut dupa ce Marjorie Scardino, directorul general al Pearson, si-a anuntat retragerea din aceasta functie, dupa 16 ani de mandat.

Analistii cred ca, dupa plecarea lui Scardino de la conducerea grupului, noul sef, John Fallon, va renunta la diviziile care nu mai sunt la fel de profitabile pentru Pearson, inclusiv publicatia Financial Times.  Grupul Pearson a renuntat deja la editura Penguin. 

Financial Times valoreaza cel putin un miliard de dolari, au afirmat doi analisti citati atunci de Bloomberg, si este una dintre cele mai influente publicatii din domeniul de business din lume.

Printre cei interesati de cumpararea Financial Times s-ar putea numara oameni de afaceri din Rusia, Orientul Mijlociu si Asia

Infiintat sub denumirea London Financial Guide, pe 9 ianuarie 1888, de James Sheridan si Horatio Bottomley, publicatia a fost redenumita Financial Times pe 13 februarie 1888.  In noiembrie 2011, potrivit unei cercetari a PwC, Financial Times avea o audienta zilnica de 2,2 milioane de cititori la nivel international. De asemenea, FT.com avea la momentul respectiv circa 4,5 de utilizatori inregistrati, dintre care 600.000 de persoane care plateau pentru continutul de pe site. 

Pe de alta parte, ziarul Financial Times Deutschland, detinut de grupul Bertelsmann si aflat pe pierdere o perioada indelungata, a fost inchis pe 7 decembrie, dupa restrangerea semnificativa a tirajului si a veniturilor din publicitate, pe fondul migratiei cititorilor catre online, a transmis la momentul respectiv Bloomberg.