Oficialii IBT Media au anuntat sambata ca vor prelua marca Newsweek si operatiunile in online ale acestei publicatii de la compania IAC. Tranzactia nu va include si site-ul de informatii The Daily Beast, care va ramane in portofoliul IAC. 

Vanzarea se va concretiza saptamana viitoare si va fi urmata de o perioada de tranzitie de pana la 60 de zile. Valoarea tranzactie nu a fost facuta publica. 

"Avand in vedere expertiza noastra in dezvoltarea unor branduri digitale si puterea marcii Newsweek, credem ca putem sa facem din aceasta operatiune una profitabila", a declarat Etienne Uzac, cofondator si chief executive officer al IBT Media.

"Modelele financiare pe care le are Newsweek sunt diferite de ceea ce face IBT. Punand la un loc toate aceste lucruri, consideram ca exista o multime de oportunitati de crestere", a mai spus Etienne Uzac. 

Newsweek nu va reveni la formula tiparita si se va dezvolta doar in online. 

Tina Brown, redactorul-sef al Newsweek/Daily Beast Co., va ramane la The Daily Beast, a mai spus Etienne Uzac. Totodata, angajatii Newsweek vor trece printr-un proces de evaluare pentru a se stabili daca se potrivesc cu planurile pe care IBT le are pentru Newsweek, in noua formula.