Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online în SUA vor creşte cu 19% în acest an, până la 129 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile tradiţionale vor scădea cu 4%, până la 109 miliarde dolari, potrivit Agerpres.

În plus, eMarketer prognozează o creştere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitală între 2018 şi 2021, faţă de o scădere de 4% pentru suporturile tradiţionale (afişaj, presă, televiziune, radio).

"Tranziţia treptată a atenţiei consumatorilor spre platformele digitale a ajuns la un punct de inflexiune pentru advertiseri, forţându-i să se îndrepte spre digital", a declarat directorul de prognoze de la eMarketer, Monica Peart.

Potrivit eMarketer, în 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta două treimi (62%) din bugetele publicitare.

O altă tendinţă este creşterea ponderii Amazon în sectorul publicităţii. Astfel, în 2019, Amazon ar urma să revendice 8,8% din cheltuielile cu publicitatea pe suport digital în SUA, faţă de doar 1,5% în 2016. Progresia Amazon se va face, la fel ca şi în anii precedenţi, în detrimentul Google, care ar pierde un punct din cota de piaţă până la 37,2%, a Microsoft şi a Verizon (care controlează în special Yahoo).

Raportul eMarketer susţine că "duopolul" Google-Facebook va înregistra în acest an primul declin al cotei pe piaţa de advertising, până la 59,3% de la 60% anul trecut. Această scădere se va datora în special Google, care va avea o cotă de piaţă de 37,2%, în timp ce cota de piaţă a Facebook va înregistra o uşoară creştere, de la 22,1% până la 21,8%.