Rares Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat, cu 15 voturi "pentru", un vot "impotriva" (Theodor Paleologu) si 5 abtineri.

Rares Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputatii si senatorii din Comisiile de cultura ale Parlamentului reprezinta primul pas pentru numirea in functia de director general interimar al SRTv a lui Rares Bogdan.

Numirea directorului general interimar al TVR poate fi facuta doar in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului.

Surse politice, citate de Mediafax, au declarat, luni, ca PSD il va sustine la sefia TVR pe Valentin Nicolau in Comisiile de Cultura.

Insa presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, ca partidul pe care il conduce nu va face o propunere pentru sefia TVR, afirmand ca asteapta propunerea din partea PNL.

Liderul PSD a admis, totusi, ca la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa, marti, ca formatiunea sa il propune pe Rares Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a televiziunii publice.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Pe de alta parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezinta un prim pas in directia numirii unui nou Consiliu de Administratie al TVR, care trebuie facuta tot de Parlament.