Grupul media american Tribune detine publicatii precum The Los Angeles Times, Chicago Tribune si Baltimore Sun. In februarie 2013, a anuntat ca intentioneaza sa le vanda. Isi va pastra insa operatiunile in domeniul tv, grupul detinand in prezent 23 de televiziuni, dar si in cel al radioului. 

Totodata, in iulie anul trecut, Tribune a anuntat ca isi va scinda operatiunile de publishing de cele audiovizuale (televiziune si radio). 

Reuters scria ca noul director executiv al Tribune, Peter Ligouri, si unii dintre noii sefi ai companiei au mai degraba o experienta in domeniul audiovizual, decat in zona de publishing, fapt care ar putea sugera ca grupul de presa planuieste sa se concentreze pe dezvoltarea celor 23 de statii de televiziune si a retelei de cablu, WGN America, pe care le detine. 

Publicatiile detinute de Tribune sunt profitabile si au o valoare estimata la 623 de milioane de dolari, potrivit unui raport elaborat de compania de consultanta financiara Lazard si facut public anul trecut. Iar cele din tv au sunt undeva la 2,85 miliarde de dolari.

Valoarea totala a grupului Tribune, care detine si 30% din reteaua Food Network, se ridica la 7 milioane de dolari, mai scria anul trecut Reuters. 

Miliardarii americani Charles si David Koch au fost la randul lor interesati de preluarea diviziei de publishing a grupului de presa american Tribune, dupa cum a informat The New York Times in aprilie 2013, citand surse. 

In trecut, de preluarea cotidianului Los Angeles Times s-au aratat interesati David Geffen, un cunoscut om de afaceri american, care isi desfasoara activitatea in domeniul divertismentului, miliardarul filantrop Eli Broad si magnatul Ron Burkle, care detine lanturi de supermarketuri in SUA.  Alt nume notabil ar putea fi magnatul Warren Buffett, care a explorat la randul sau posibilitatea preluarii unora dintre publicatiile Tribune. Si Aaron Kushner, proprietarul cotidianului american Orange County Register, a declarat in trecut ca este pregatit "sa se uite cu atentie" la portofoliul Tribune. 

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.  Divizia de cinema si televiziune (denumita 21st Century Fox) - care include studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.  Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editurile HarperCollins si Harlequin Enterprises.