Tranzactia vizeaza compania Dow Jones Local Media Group, care include printre alte publicatii si 8 cotidiane si 15 saptamanale locale, a anuntat news Corp intr-un comunicat de presa preluat de AFP.

"Aceste publicatii au o lunga traditie in deservirea comunitatilor lor si au angajati talentati", a declarat directorul general al News Corp, Robert Thomson, in comunicat. "Suntem convinsi ca aceste publicatii vor continua sa prospere sub noua conducere, dar ele nu mai corespundeau cu noua strategie a companiei News Corp", a adaugat Robert Thomson.

Compania Dow Jones Local Media Group include printre altele: Times Herald-Record (publicat in Middletown, New York); Cape Cod Times (care apare in Hyannis, Massachusetts); The Record (Stockton, California); The Standard-Times (New Bedford, Massachusetts); The Pocono Record (Stroudsburg, Pennsylvania); The Herald (Portsmouth); The Mail Tribune (Medford) si The Daily Tidings (Ashland).

Pe langa cotidiane si saptamanale, Dow Jones Local Media Group detine si alte operatiuni in print si online, inclusiv site-uri, reviste si alte publicatii de nisa.

Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat pana la sfarsitul lunii iunie proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editura HarperCollins.