Ziaristii agentiei sunt acuzati, printre altele, ca au accesat date private pentru a spiona inalti oficiali, cum ar fi Ben Bernanke, seful Rezervei Federale si Tim Geithner, fostul secretar al trezoreriei, scrie The Telegraph.

Banca Angliei a anuntat marti ca pastreaza “o legatura stransa cu Bloomberg”, pentru a se asigura ca nu vor mai exista astfel de probleme de securitate. Institutia bancara nu a fost singura care i-a acuzat pe jurnalistii americani.

In ultimele zile, Banca Centrala Europeana, Bundesbank, Trezoreria SUA si Rezerva Federala Americana au adus fiecare dovezi separate care incrimineaza agentia de presa.

Jurnalistii au recunoscut ca foloseau terminalele companiei pentru a tine evidenta frecventei de logare a utilizatorilor inregistrati si a observa ce functii foloseau acestia. Goldman Sachs au fost primii care si-au dat seama de ce se intampla, urmati la scurt timp de cei de la JP Morgan.

Eforturile Bloomberg de a reface increderea in sistemele sale de securitate au fost diminuate dupa ce luni s-a aflat ca sute de mii de mesaje private trimise prin terminalele agentiei au fost publicate online in mod ilegal. Informatiile scurse sunt din 2009 si 2010, si includ mesaje de la angajatii celor mai importante banci din lume, Goldman Sachs, JP Morgan si Barclays.