"Televiziunea publica este in pericol. Nefiind in acest an pe agenda celor care decid, a politicienilor importanti care sunt confiscati de doua campanii electorale, situatia televiziunii s-ar putea sa nu fie rezolvata, ba dimpotriva sa se agraveze", spune Stelian Tanase. 

Acesta precizeaza ca nu a mai vorbit de mult timp nici cu Crin Antonescu, nici cu Victor Ponta: "Cred ca trebuie niste consultari. E nevoie de sprijin politic, e nevoie de un plan acceptat de liderii politici pe un termen de doi-trei ani, e nevoie de liniste, ca sa avem macar 10% sanse sa salvam televiziunea. Daca nu, va intra in incapacitate de plata chiar in cursul acestui an. Dar, daca nu mi se da acest sprijin strict necesar, voi demisiona. Va trebui o reforma mult mai adanca si va fi o situatie alarmanta pentru televiziune si eu nu vreau sa se intervina numai in conditii de forta majora. Nu vreau ca TVR sa ia foc si sa chemam pompierii"

Stelian Tanase precizeaza ca niciunul din liderii politici nu va dicta in TVR. "Televiziunea publica - si aceasta afirmatie ar putea sa ma coste capul - nu va face ghetele niciunui politician. Eu nu sunt vacsuitor de ghete si TVR nu este o institutie de propaganda buna de folosit in campaniile electorale. Va fi independenta", spune Tanase. 

De asemenea, Stelian Tanase precizeaza ca TVR are nevoie de un Consiliu de Administratie alcatuit pe criterii profesionale, nu pe cumetrii, pe clanuri, pe clientelism politc. 

TVR are o datorie istorica de 150 de milioane de euro si ea nu este atat produsul erorilor manageriale ale directorilor care s-au succedat, ci al unor reglementari, al unor acte normative care au privat televiziunea de mari resurse, spune Stelian Tanase.

Intregul interviu il puteti citi pe www.mediafax.ro