"Una dintre cele mai aspre ierni din ultimii 50 de ani a provocat pagube serioase locuintelor din Romania. Reporterii stirilor ProTV au intervievat oamenii ale caror case au fost afectate de caderile masive de zapada", este explicatia care insoteste nominalizarea.

Nominalizarile la categoria "Current Affairs and news" au fost anuntate, miercuri, de International Academy of Television Arts & Sciences. La cele doua sectiuni ale acestei categorii, au fost facute opt nominalizari, din cinci tari, respectiv Romania, Brazilia, Germania, Filipine si Marea Britanie.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii care va avea loc la 1 octombrie, la Frederick P. Rose Hall din New York.

"Nominalizatii pe 2013 au relatat despre razboaie, pana la politica, victorii ale umanitatii si tragedii", a declarat Bruce L. Paisner, President & CEO al International Academy of Television Arts & Sciences.

In 2008, stirile ProTV au fost recompensate cu International Emmy Award News, premiul constituind o premiera pentru Romania, cat si pentru televiziunile din Europa de Est.

Echipa "StirilorPro TV", formata din Paula Herlo, Cosmin Stan, cameramanul Sergiu Matei, Marius Ivan si Eduard Tarna si producatorul Alex Livadariu, a intrat atunci in competitie cu trei reportaje din Campania "Tu stii ce mai face copilul tau?", alaturi de alte 800 de materiale jurnalistice din intreaga lume.

In 2007, Stirile Pro TV au fost nominalizate la Premiile Internationale Emmy, la categoria Stiri, pentru materialul "Tibetani la granita chineza", fiind pentru prima oara cand o productie TV din Romania este nominalizata la un astfel de premiu.