The Sun, ziar editat de compania news International, detinuta de magnatul Rupert Murdoch, va introduce taxa pentru accesul la continutul sau online in cea de-a doua jumatate a lui 2013. 

Mike Darcey, directorul executiv al News International, a declarat ca actuala strategie a companiei - care le permite milioanelor de cititori accesul gratuit la continutul publicat pe site-ul The Sun - nu este sustenabila. 

www.thesun.co.uk este accesat in prezent de circa 30 de milioane de useri in fiecare luna, o cifra de peste zece ori mai mare decat tirajul zilnic al publicatiei pe hartie (2,4 milioane de copii). 

Introducerea sistemului de plata coincide cu lansarea proiectului pe care tabloidul il are cu Premier League, care va permite publicarea pe site-ul ziarului a unor inregistrari video cu golurile si cu cele mai importante faze din meciuri. 

The Daily Telegraph, editata de Telegraph Media Group, va taxa continutul sau online, dar inca nu a anuntat momentul in care va fi implementat sistemul. Va deveni astfel primul ziar national de interes general din Marea Britanie care va introduce sistemul de taxare a continutului postat pe site-ul sau. 

Cititorii telegraph.co.uk vor avea acces liber la 20 de articole online pe luna. Apoi trebuie sa plateasca o taxa de 1,99 lire sterline pe luna (20 de lire sterline pe an), pentru a avea acces la continutul online si la cel care poate fi citit de pe smartphone.  Va exista si posibilitatea abonarii la un pachet digital complet, care va include accesul la continutul online al The Daily Telegraph si Sunday Telegraph, pe tablete, pentru 9,99 lire sterline pe luna (99 de lire sterline pe an).  In ambele variante, inainte de a cere o taxa, Telegraph Media Group le va permite cititorilor site-urilor sale sa le "testeze" gratuit timp de o luna. 

"Vrem sa dezvoltam o relatie apropiata cu cititorii nostri din mediul digital in Marea Britanie", a spus Tony Gallagher, editorul The Telegraph. El a precizat ca, in lunile urmatoare, vor fi dezvaluite o serie de produse digitale de care abonatii loiali ai The Telegraph se vor putea bucura.