"Nu poti sa vorbesti despre taiere de salarii si pe de alta parte sa platesti colaboratori. Le-am cerut suspendarea contractului, nu-i platim pe perioada asta in care ei nu prestau. In momentul in care hotaram sa revina, vor reveni de comun acord", a declarat Irina Radu, raspunzand unor intrebari adresate de presa prezenta joi la sedinta CNA.

Ea a precizat ca, in general, contractele suspendate au fost semnate initial pe o perioada de un an. Ea a explicat insa ca, daca va fi cazul, TVR poate sa difuzeze editii speciale, pentru realizarea carora colaboratorii vor fi platiti.

Pe de alta parte, Irina Radu a declarat ca acestia vor putea reveni din luna septembrie, o data cu lansarea grilelor de toamna.

De asemenea, Irina Radu a mai spus ca, de la 1 iunie, din cauza situatiei financiare foarte dificile in care se afla TVR, a fost luata decizia opririi productiilor. "De la 1 iunie, din cauza nenorocirii cu banii, am oprit pe rand - pentru ca nu poti sa le opresti pe toate odata - majoritatea productiilor", a spus Irina Radu.

Dupa numirea lui Stelian Tanase in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), in 20 decembrie 2013, treptat, in grilele TVR au intrat mai multe emisiuni realizate sau care aveau ca invitati colaboratori, precum Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ionita, Ion Cristoiu, Miruna Munteanu si Cornel Nistorescu. Ulterior, TVR a renuntat la colaborarile cu Ion Cristoiu si Ion M. Ionita, din cauza ca acestia realizau emisiuni si la alte televiziuni de pe piata audiovizualului romanesc.

Potrivit Irinei Radu, pe perioada verii, TVR va difuza mai mult emisiuni in reluare, in special programe de divertisment, si filme.