Autoritatile europene de reglementare au analizat un proiect aprobat saptamana trecuta de Camera Inferioara a Parlamentului german si vor cere informatii suplimentare, a aratat Carlo Corazzo, purtator de cuvant al CE. El a adaugat ca CE a primit reclamatii referitoare la aceasta lege.

Google si alte companii de profil vor putea folosi fara plata, in rezultatele serviciilor de cautare, numai stiri scurte, au decis parlamentarii germani.

Publisheri precum Axel Springer si Bertelsmann, ale caror venituri obtinute din ziare si reviste sunt in scadere, au cerut ca motoarele de cautare si servicii precum Google news sa plateasca pentru stirile postate.

Proiectul votat saptamana trecuta prevede ca publisherii vor detine, timp de un an, dreptul comercial exclusiv asupra continutului care depaseste "cuvinte sau texte foarte scurte". Pentru a deveni lege, proiectul trebuie sa fie aprobat si de Camera Superioara a Parlamentului.

Un purtator de cuvant al Google din Bruxelles a refuzat sa comenteze. Google nu posteaza reclame pe paginile portalului de stiri in Europa si sustine ca informatiile publicate ajuta de fapt publisherii prin atragerea utilizatorilor catre site-urile lor.