Asistentul virtual VIV stie sa raspunda la intrebari complexe precum "Ploua in Seattle acum trei saptamani, in ziua de joi?", dar a fost capabil sa execute corect si cerinte de genul “Trimite-i mamei niste flori!” sau “Trimite-i 20 de dolari lui Adam!”. Puterea lui VIV se datoreaza modului dinamic in care inteligenta sa artificiala creeaza si updateaza, in mod autonom si  in timp real, programe care sa raspunda fiecareia dintre cerintele utilizatorului. Da, VIV stie sa scrie cod.

“Scopul lui VIV este sa fie omniprezent si atotstiutor, asa incat sa-ti poata intelege si invata preferintele, ca sa sa-ti ofere o mana de ajutor bazandu-se pe experientele tale anterioare. Credem ca lumea va lasa in urma modul independent de functionare al aplicatiilor . Toate serviciile vor fi integrate impreuna in viata de zi cu zi, iar VIV e platforma care le va aduce impreuna. " au spus initiatorii proiectului.

Un alt mare avantaj al VIV in lupta asistentilor virtuali, pe langa viteza si complexitate, este neutralitatea sa. In timp ce marile companii din digital dezvolta produse proprii inchise, VIV va putea fi folosit de oricine din industrie.