Conform acestor informatii, Daily Mail & General Trust se adauga unui liste lungi de companii interesate de preluarea Yahoo!, lista pe care se mai afla nume precum Verizon Communications Inc. si Google.

Potrivit WSJ, posibila oferta a Daily Mail & General Trust ar putea lua doua forme. In conformitate cu primul scenariu, un fond de investitii partener ar prelua operatiunile de baza ale Yahoo din domeniul Internetului in timp ce Daily Mail ar prelua activele din domeniul stirilor si media.

Conform celui de-al doilea scenariu, un fond de investitii ar prelua operatiunile de baza ale Yahoo! si ar uni activele de media si stiri cu operatiunile online ale Daily Mail. Unitatile fuzionate ar crea o noua companie care va fi condusa de Daily Mail, iar fondul de investitii ar prelua o participatie la firma mama a Daily Mail.

Un purtator de cuvant de la Daily Mail a declarat ca se poarta discutii cu mai multe parti cu privire la o posibila oferta, precizand insa ca discutiile sunt deocamdata intr-un stadiu preliminar si ca nu exista nicio certitudine ca o tranzactie se va incheia.

Yahoo! a anuntat la inceputul lunii februarie ca are intentia de a analiza mai multe "alternative strategice" pentru operatiunile sale de baza din domeniul Internetului si de asemenea sa-si reduca efectivele cu 15%. Grupul american a fixat data de 18 aprilie drept termen limita pentru depunerea de oferte preliminare.

Posibilii cumparatori trebuie sa-si prezinte ofertele, inclusiv care activele pe care spera sa le preia si la ce pret. De asemenea, Yahoo! a cerut posibililor ofertanti sa prezinte detalii cu privire la modul in care vor finanta achizitia, precum si aprobarile pe care vor trebui sa le indeplineasca in acest scop.