Revista Forbes a creat un top al celor mai probabile evenimente care vor avea loc in 2013, pe piata de IT: 

1.       O mare companie ar putea sa dispara. Atat Dell, cat si Nokia, Zynga sau Best Buy se chinuie sa gaseasca idei si resurse pentru a supravietui. Dell se straduieste sa gaseasca o nisa pe piata, in era de dupa calculatoarele de birou, in timp ce Nokia si-a pus toate sperantele in sistemul de operare Windows 8 al celor de la Microsoft. 

2.       O afacere cu mai putin de cinci angajati va fi cumparata pentru 1 miliard de dolari. Preluarea Instagram de catre Facebook este cel mai bun exemplu ca valoarea unei companii este tot mai putin legata de marimea sa sau de numarul angajatilor pe care ii are. 

3.       HP se va scinda in doua. Compania a trecut prin mai multe modificari in perioada recenta, asa ca nu ar fi de neimaginat ca partea de manufactura sa ramana in Asia, in timp ce latura de business sa revina unui contractor din India. 

4.       Twitter va deveni o companie media globala. Potrivit redactorilor Forbes, 2013 ar putea fi anul in care Twitter se va apuca serios sa profite de pe urma publicitatii, venind cu o strategie clara care sa o ajute sa devina compania anului. 

5.       Apple nu va mai fi ce a fost. In ciuda design-ului foarte apreciat si al atentiei acordate calitatii, Apple a inceput sa piarda teren important in fata Google si a produselor care ruleaza pe baza sistemului Android. Ramane doar de vazut cat de puternic va fi declinul companiei.