Directorul general al Alcatel-Lucent, Michel Combes, va discuta marti concedierile cu reprezentanti ai sindicatelor.

Grupul a mai efectuat disponibilizari semnificative in ultimii ani, a restructurat operatiunile si a vandut mai multe active, insa nu a revenit pe profit in pofida acestor masuri, transmite Mediafax. 

Producatorii europeni de echipamente de telecomunicatii, precum Alcatel-Lucent, NSN (parte a grupului Nokia) si Ericsson, sunt afectati de scaderea preturilor echipamentelor, reducerea investitiilor efectuate de operatorii de telecomunicatii in Europa si concurenta cu producatori chinezi precum Huawei.

Scaderea cheltuielilor ar putea atrage un investitor interesat sa preia compania franceza. Surse apropiate discutiilor au declarat in luna septembrie ca Nokia analizeaza oportunitatea preluarii Alcatel-Lucent. 

Actiunile Alcatel-Lucent au inchis luni la Paris in urcare cu 0,4% si au crescut de aproape trei ori de la inceputul acestui an, insa se plaseaza cu peste 90% sub maximul istoric. 

O fuziune intre NSN si Alcatel-Lucent ar consolida pozitia celor doua companii pe piata europeana, unde concureaza cu Ericsson si Huawei.  Compania franceza are de asemenea contracte importante cu gigantii americani Verizon Wireless si AT&T.  Ziarul francez Les Echos scrie ca Alcatel-Lucent va concedia 15.000 de angajati si va crea 5.000 de noi locuri de munca.