Informatia potrivit careia Amazon isi va oferi telefoanele gratuit a venit de la surse ce au dorit sa ramana anonime. Acestea au luat legatura cu Amir Efrati, fost reporter la Wall Street Journal, scrie Quartz.  

Este insa putin probabil ca acest lucru sa se si intample, dar simplul fapt ca Amazon ia in considerare aceasta varianta arata cum compania isi dezvolta cu grija strategia pe termen lung, arata Quartz.

Planul Amazon este cunoscut de ceva vreme. Firma nu vrea sa faca bani din vanzarea de produse hardware, pe care ar intentiona sa le dea gratuit sau pentru sume infime, concentrandu-se in schimb pe continut si veniturile din publicitate.   

Au aparut astfel inclusiv speculatii ca e-readerele Kindle, unele dintre cele mai cunoscute gadgeturi pe care le fabrica, ar putea sa fie de asemenea oferite gratuit, cand pretul acestora va scadea la un nivel la care Amazon isi poate recupera banii device-urilor din vanzarea de e-book-uri.  

Stirea poate parea greu de luat in serios, dar daca ne gandim ca smartphone-urile Android au ajuns deja sa coste in jur de 50 de euro (pentru modelele de baza), nu ar fi de mirare ca Amazon sa ia in calcul aceasta optiune.

Producatorul ar putea castiga mult mai multi bani din continutul pe care il ofera pe tabletele si e-readerele sale (si, mai nou, pe telefoane), ceea ce ar aduce la final balanta in favoarea sa.