Intr-o sala mare, cu mocheta gri, figurine Star Wars, plante ornamentale si un sertar plin de acadele, o mana de programatori romani scriu aplicatii pentru gadgeturile viitorului. Pe mesele baietilor de la AMA, companie din familia Ubisoft cu sediul in Bucuresti, gasesti produse proaspat lansate sau care nici n-au aparut inca pe piata, precum Leap Motion sau Google Glass.

Cum intri, pe stanga, este biroul lui Andrei Urucu, primul programator din lume care a scris un joc special pentru Google Glass. Gadgetul se va lansa oficial abia la anul, dar e considerat deja cea mai tare inventie de la smartphone incoace.

Andrei Urucu nu e genul de IT-ist care sa spuna despre el ca ar fi inventat bitul. “Sunt un programator normal”, care crede ca mai are mult de invatat si de muncit ca sa ajunga la nivelul celor de la Facebook sau Google.

A lucrat pana acum in Bucuresti, New York si Rennes (Franta), iar mare parte din ce stie a invatat singur, noapte de noapte in fata calculatorului, buchisind linii de cod, pentru ca zilele si le petrecea alergand intre serviciu si facultate.

Citeste intreaga poveste a lui Andrei Urucu pe www.yoda.ro.