Apple este acuzata ca s-a inteles cu editurile in ianuarie 2010 sa le permita sa stabileasca preturi mai ridicate pentru titlurile cu vanzari mari si cele nou lansate, ca raspuns la problema constituita de preturile reduse impuse de retailerul Amazon, informeaza Mediafax.

Publisherii au vazut intrarea Apple pe piata cartilor electronice ca o oportunitate de a trece de la preturile mici ale Amazon la unele mai mari, stabilite chiar de ei. 

In contextul pregatirilor pentru lansarea ipad, Apple a sugerat un model in care editurile sa stabileasca pretul cartilor, iar Apple sa primeasca o parte de 30% din suma. Apple a cerut, de asemenea, ca editurile sa nu permita retailerilor rivali sa vanda aceleasi carti la preturi mai scazute.  Preturile au crescut in urma intelegerii Apple cu editurile.

Anul trecut, Apple a incheiat un acord cu Comisia Europeana pentru inchiderea unei investigatii a institutiei privind preturile cartilor electronice. Acest acord nu a expus insa compania la procese private.