Pretul unui iPhone 6 cu capacitate de stocare de 16 gigabiti a fost majorat miercuri la 39.990 de ruble (847 dolari), de la 31.990 de ruble, potrivit magazinului online al Apple din Rusia. Pretul iPhone 6 este cu 60% mai mare decat pretul de 24.990 de ruble al Galaxy S5, care a fost redus marti cu 11%.

Pana in prezent, Apple s-a abtinut sa mareasca preturile, chiar daca dolarul s-a apreciat cu circa 25% fata de rubla, incepand cu 1 septembrie. In consecinta, pretul unui iPhone in Rusia era cel mai mic din Europa, de circa 700 de dolari, ceea ce i-a facut pe unii turisti straini sa cumpere iPhone-uri la Moscova.

"Vanzarile Apple in Rusia probabil ca vor scadea dupa majorarea semnificativa a pretului. Producatorii de telefoane cu soft Android, inclusiv Samsung, ar putea incerca sa se foloseasca de aceasta perioada pentru a castiga cota de piata in Rusia", a declarat Eldar Murtazin, analist la Mobile Research Group in Moscova.

La inceputul lunii noiembrie, Apple a inceput sa promoveze iPhone-urile la televiziunile ruse, pentru a sustine vanzarile in varf de sezon.

Apple, cel mai mare furnizor de smartphone-uri in Rusia in functie de venituri, a inregistrat in primele noua luni vanzari de 1,32 de miliarde de dolari pe acest segment, in timp ce Samsung a obtinut venituri de 1,19 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de analiza a pietei IDC.