Routerele wireless sunt puncte de acces care conecteaza, fara fir, laptopurile, telefoanele si alte dispozitive la Internet.

Potrivit surselor, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, in ultimul an, Apple a inceput sa-si reduca echipa de routere wireless, inginerii fiind transferati la grupurile care se ocupa de dezvoltarea altor produse, inclusiv unul care se ocupa de proiectul Apple TV, scrie Agerpres.

Apple nu a mai lansat o noua generatie de rutere din 2013. Decizia de a dezmembra echipa indica faptul ca Apple nu va mai lansa noi versiuni ale ruterelor sale. Un purtator de cuvant de la Apple a refuzat sa comenteze referitor la planurile companiei.

In prezent, Apple vinde trei routere wireless - AirPort Express, AirPort Extreme si AirPort Time - care costa 99, 199 si 299 de dolari, dar reprezinta o mica parte din veniturile Apple, iar in bilanturile trimestriale ale companiei sunt incluse in categoria "alte produse", alaturi de Apple Watch si Apple TV. In anul fiscal 2016, aceasta categorie a generat vanzari de 11,1 miliarde de dolari, aproximativ 5% din vanzarile totale ale grupului.

Decizia celor de la Apple de a renunta la dezvoltarea de routere wireless ar putea fi o veste buna pentru alti producatori, precum D-Link Corp., Netgear Inc. sau Belkin International Inc. De asemenea, la inceputul acestui an, Apple a incetat sa mai produca propriile sale monitoare externe, iar in luna octombrie a introdus o noua strategie prin care, in parteneriat cu grupul sud-coreean LG Electronics Inc, vinde ecrane de mare rezolutie pentru utilizatorii profesionisti.