Clientii Apple vor primi emailuri si alte alerte pe iPhone-uri si iPad-uri, daca vor exista incercari de modificare a parolelor, de logare de pe alte dispozitive sau de recuperare a unor fisiere.

Apple considera ca asa acestia vor putea afla daca exista riscul de spargere a conturilor. 

Avertismentele vor fi facute pentru beneficiarii serviciului iCloud, prin care utilizatorii pot stoca fotografii, date de contact si emailuri, in centrele de date ale Apple. 

Compania va suplimenta si protejarea parolelor, prin introducerea unei verificari in doi pasi, prin care o persoana va primi un cod suplimentar pe telefonul mobil, dupa ce este introdusa o parola. Aceasta functie era disponibila doar pentru iTunes si AppStore. 

Directorul general al Apple, Tim Cook, a anuntat schimbarile intr-un interviu acordat Wall Street Journal. 

Apple a fost pusa intr-o situatie dificila de atacuri recente ale piratilor cibernetici asupra conturilor iCloud ale unor celebritati precum modelul Kate Upton si actrita Jennifer Lawrence, ale caror fotografii nud au fost furate si postate pe internet. 

Potrivit Apple, fotografiile nu au fost furate prin spargerea sistemului iCloud. 

Atacurile au avut loc cu putin timp inainte ca Apple sa lanseze noi modele de iPhone si un ceas inteligent, saptamana viitoare.