În centrul procesului este ecranul OLED al modelelor iPhone XS şi iPhone XS Max, mai precis "bretonul", rezoluţia şi dimensiunea efectivă a acestuia, scrie News.ro.

Apple este acuzată că foloseşte pentru promovarea celor două modele imagini care ascund "bretonul" prin setarea unui wallpaper negru şi că astfel clienţii ar fi păcăliţi să creadă că ecranul s-ar întinde până la rama superioară a dispozitivului.

Avocatul reclamantului Courtney Davis spune Apple că cesta a fost păcălit să creadă că noile iPhone-uri nu au breton deoarece atât Apple cât şi alţi comercianţi folosesc imaginile de produs oficiale, care ascund bretonul.

Pe lista de acuzaţii se mai găseşte faptul că Apple ar fi minţit în legătură cu diagonala reală a ecranului. Acesta nu ar avea 5,8 inch, cât pretinde Apple, ci ar măsura în realitate 5,6865 inch.

În plus, acuzatorul spune că rezoluţia reală a ecranului este 2195 x 1125 pixeli, cu 10% mai mică decât pretinde Apple.

Davis spune că ecranele, care sunt produse de Samsung, folosesc aşa-numiţi pixeli falşi, pentru că sub-pixelii care crează culorile sunt partajaţi între mai mulţi pixeli, ceea ce ar înseamna că rezoluţia reală este mai mică.

În loc să existe trei sub-pixeli la fiecare pixel, în realitate ecranul ar folosi doar doi sub-pixeli în medie pentru crearea culorilor fiecărui pixel din matricea PenTile a ecranului OLED.

Acuzatorul vrea ca procesul să se transforme într-un “class-action” şi să reprezinte toţi utilizatorii care au cumpărat noile iPhone-uri, pentru ca aceştia să fie despăgubiţi de Apple.