Productia iPad-urilor care vor avea un ecran LCD de 12,9 inci, trebuia sa inceapa in decembrie.

"Prioritatea pentru lantul de furnizori Apple este sa satisfaca cererea de iPhone-uri cu ecrane mai mari. Productia de iPhone 6 Plus este in continuare nesatisfacatoare", a declarat una dintre sursele WSJ.

Foxconn, de exemplu, se confrunta cu nevoia de a angaja mai multi muncitori pentru a face fata volumului de lucru ridicat. Compania se ocupa de asamblarea produselor Apple, iar 200.000 de muncitori de la cea mai mare unitate de productie, din nordul Chinei, construiesc si componente ale echipamentelor, cum ar fi carcasele metalice. 

Apple va lansa in 16 octombrie noua generatie de iPad-uri, ultima tableta scoasa pe piata fiind iPad Air, cu ecran de 9,7 inci. 

Vanzarile de iPad-uri au scazut in ultimele doua trimestre consecutive, generand un venit de 32 de miliarde de dolari pentru Apple in ultimul an fiscal. Ritmul de vanzare a incetinit deoarece clientii au inceput sa se orienteze catre modele mai ieftine, precum si pentru ca acestia isi innoiesc mai rar tabletele decat smartphone-urile. 

La inceputul lunii septembrie, Apple a prezentat doua noi modele de smartphone, iPhone 6 și iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci și 5,5 inci. Compania a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata a celor doua echipamente un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumparatorii luand cu asalt magazinele clasice si virtuale.